loading

Kinetoterapia este o ramură a terapiei fizice care se concentrează pe utilizarea exercițiilor terapeutice și a mișcării ca modalitate de tratament și reabilitare a diferitelor afecțiuni. Prin intermediul mișcării controlate și exercițiilor adaptate, kinetoterapia are ca scop restabilirea funcționalității, dezvoltarea capacităților motorii și ameliorarea simptomelor fizice.

De ce să alegeți kinetoterapia?

Kinetoterapia este o abordare non-invazivă, sigură și eficientă în tratarea și recuperarea diferitelor afecțiuni. Prin integrarea mișcării și exercițiilor adaptate în planul de tratament, kinetoterapia oferă pacienților posibilitatea de a-și îmbunătăți calitatea vieții, de a-și recăpăta independența funcțională și de a-și depăși limitele fizice.

La noi, veți găsi o echipă de kinetoterapeuți profesioniști și dedicați, cu experiență într-o varietate de afecțiuni și tehnici de tratament. Abordăm fiecare pacient cu empatie și respect, oferind servicii personalizate și ghidare pe tot parcursul procesului de recuperare.

Categorii de servicii in kinetoterapie

Kinetoterapia de recuperare: Aceasta se concentrează pe reabilitarea pacienților după o afecțiune, o traumă sau o intervenție chirurgicală. Poate implica recuperarea după accidente vasculare cerebrale, traumatisme fizice, intervenții ortopedice sau neurologice. Scopul este de a restabili funcționalitatea și mobilitatea pacientului.

Kinetoterapia în afecțiuni ortopedice: Această categorie se axează pe tratarea afecțiunilor musculo-scheletice, cum ar fi durerile de spate, entorsele, fracturile osoase, osteoartrita. Kinetoterapeutul va elabora un program de exerciții și tehnici specifice pentru a reduce durerea, a restabili funcționalitatea și a îmbunătăți postura și mobilitatea pacientului.

Kinetoterapia în afecțiuni neurologice: Aici intră tratarea afecțiunilor sistemului nervos, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale, scleroza multiplă, traumatismele craniocerebrale.Kinetoterapia se concentrează pe restabilirea funcției motorii, îmbunătățirea echilibrului și a coordonării, precum și pe gestionarea simptomelor asociate cu aceste afecțiuni.

Kinetoterapia sportivă: Această categorie se adresează sportivilor și persoanelor active care au suferit leziuni sau doresc să-și îmbunătățească performanțele fizice. Kinetoterapeutul va elabora programe de antrenament și recuperare personalizate, adaptate cerințelor și obiectivelor sportive specifice.

Kinetoterapia în afecțiuni respiratorii: Aceasta se concentrează pe îmbunătățirea funcției respiratorii și a capacității pulmonare în cazul afecțiunilor precum astmul, bronșita cronică, fibroza pulmonară .Kinetoterapeutul va utiliza tehnici de respirație, exerciții fizice și mobilizare pentru a sprijini sănătatea respiratorie.

Kinetoterapia în reumatologie: Această categorie se ocupă de afecțiuni reumatologice, cum ar fi artrita reumatoidă, spondilita anchilozantă, fibromialgia. Kinetoterapeutul va utiliza exerciții terapeutice, tehnici de mobilizare și managementul durerii pentru a îmbunătăți funcționalitatea și a reduce simptomele asociate cu aceste afecțiuni.

Kinetoterapia geriatrică: Această categorie se axează pe îngrijirea și tratamentul persoanelor în vârstă, pentru a menține sau îmbunătăți mobilitatea, echilibrul, forța musculară și funcționalitatea generală. Aceasta poate implica exerciții adaptate pentru persoanele cu osteoporoză, osteoartrită, deficit de echilibru și alte afecțiuni legate de îmbătrânire.

Kinetoterapia în afecțiuni psihice: Aceasta implică utilizarea exercițiilor fizice și a mișcării ca parte a tratamentului pentru afecțiuni precum depresia, anxietatea sau tulburările de alimentație. Kinetoterapia poate contribui la îmbunătățirea stării de spirit, gestionarea stresului și îmbunătățirea stimei de sine.

Kinetoterapie prin terapia ocupationala: Acest tip de kinetoterapie implică utilizarea activităților și exercițiilor terapeutice pentru a îmbunătăți independența funcțională și capacitatea de a desfășura activitățile zilnice. Terapeutul ocupational kinetoterapeut poate aborda aspecte legate de mobilitate, coordonare și forță necesare pentru îndeplinirea sarcinilor cotidiene.

La clinica Onyx Fiziomed, te invităm să descoperi servicii excelente de kinetoterapie, oferite de profesioniști cu o vastă experiență în domeniu, special concepute pentru a-ți ajuta corpul să recupereze, să-și recapete mobilitatea și să prevină diverse probleme musculare sau articulare. Cu ajutorul exercițiilor de kinetoterapie, vei experimenta o îmbunătățire semnificativă a calității vieții tale, fără disconfort sau durere. Indiferent de vârsta sau nivelul de fitness, echipa noastră de experți te va ghida cu grijă și atenție pe parcursul întregului proces de recuperare, ajutându-te să te simți în cea mai bună formă a ta. Clinica de recuperare Onyx Fiziomed se află în Jilava, însă este extrem de ușor accesibilă și pentru pacienții din București și din împrejurimi.