loading

ULTRACRIO II este un aparat inovativ care are la baza sinergia a doua tehnici terapeutice: crioterapia (terapia cu gheata) si terapia cu ultrasunete, prima reduce temperatura in locul aplicarii celei de-a doua, amandoua avand efecte benefice. Asadar ne este permisa o utilizare chiar si in fazele acute ale patologiei inflamatorii a tendoanelor in scopul blocarii evolutiei procesului si a garantarii unei recuperari precoce a functionalitatii atletului.
Crioultrasunetul UltraCrio II este un DISPOZITIV MEDICAL ACTIV NON-INVAZIV construit pentru generarea si aplicarea de ultrasunete pe un pacient in SCOP TERAPEUTIC, la frecventa de 1 MHz si 3 MHz si o temperatura reglabila pana la -8 grade C. Sinergia produsa prin aplicarea la 1MHz cu ultrasunete sau 3MHz simultan cu crioterapia permite exploatarea efectelor biologice in fizioterapie pentru tratarea patologiilor ortopedice si traumatologice cum ar fi patologiile degenerative acute a tesuturilor moi, bursite, capsulite, tendinite, epicondilite, mialgii cronice, artralgii post-traumatice, periostite, spondilite anchilozante, rupturi de tendon, hematoame în faza inițială, s. tunel carpian, traumatisme recente, sechele ale traumelor, spasme musculare etc.

In momentul actual criogenia se aplica in patologiile aparatului muscular, afectiuni ale tendoanelor, in traume directe sau indirecte, determinate in special de activitatile sportive. In faze acute, hipotermia este folosita datorita proprietatilor sale antimetabolice, sedative, antispastice. In reacutizarea fazelor inflamatorii cronice ale articulatiilor, musculare si ale tendoanelor, hipotermia obtine rezultate notabile datorita actiunii antiinflamatorii si efectului anestezic dar si miorelaxant. In traume acute, tratamentul cu frig este necesar sa se facă din prima zi, timp de doua saptamani, zilnic.